snobyen-2

Gi de ansatte Norges mest kortreiste aktivitetstilbud


Det er en godt etablert sannhet at fysisk aktivitet gjør oss både sprekere, gladere og yngre til sinns. Ifølge Statens arbeidsmiljøinstitutt er fysisk aktivitet en av nøklene til et mer effektivt arbeidsliv der lavere sykefravær, mer overskudd og økt trivsel bidrar til bedre lønnsomhet. Spørsmålet er hva dette har å gjøre med en ny bydel på grensen til Oslo i Lørenskog?

Snøbyen er et knutepunkt som ligger bare 15 minutter utenfor Oslo sentrum, men den ligger et godt stykke unna det vi kan kalle for tradisjonell byutvikling. Snøbyen skal være et hjem for et mangfold av ulike aktivitetsanlegg, der første skritt var SNØ, en innendørs arena for vinteraktivitet. I dag planlegges det for og utvikles trampolinepark, ballsenter, familieaktivitetssenter og klatresenter. I tillegg grenser bydelen til marka med de turmulighetene den innbyr til.

Hovedtanken med Snøbyen er å skape et levende og aktivt miljø for bedrifter, beboere og besøkende. Snøbyen skal være et sted der det er gøy å jobbe, gøy å bo og gøy å besøke – med et unikt aktivitetstilbud for alle.

Trening er en investering
Fysisk aktivitet gir faktisk så store helsemessige og arbeidsmessige gevinster at norske bedrifter, ifølge arbeidsmiljøloven, er forpliktet til å vurdere kvaliteten på aktiviteten blant sine ansatte. Det er det mange som gjør, men i en travel hverdag er det lett å droppe treningen hvis den krever mye tid eller tilrettelegging. Kortreiste aktivitets- og treningstilbud senker terskelen for aktivitet. En skitur i nypreparerte løyper før eller etter jobb uansett årstid? En tur i klatreparken? En økt i aktivitetsanlegget i lunsjen? En tur i marka etter jobb? I Snøbyen ligger mulighetene som perler på en snor, bare noen spretthopp eller elghufs fra kontorpulten.

Helsedirektoratet bekrefter at arbeidsplassen er en viktig arena for å fremme fysisk aktivitet og helse. Med de gevinstene fysisk aktivitet har for ansatte, bedrifter og samfunnet generelt, er det kanskje på tide å gjøre arbeidslivet til et mer aktivt liv?

Snøballen har begynt å rulle.
Mange bedrifter har allerede meldt flytting til Snøbyen. Brav, tidligere kjent som SWIX Sport AS, bygger sitt nye hovedkontor ved siden av Wang Toppidrett og Wang Ung. En av verdens største produsenter av sportsutstyr, Amer Sports, flyttet sitt nordiske hovedkontor hit i 2019. Sveitsiske Mammut Sports Group AG gjorde det samme. Norges Skiforbund Alpint, Norges idrettshøyskole, NTNU og Olympiatoppen er også med i det som vil bli et av Norges mest innovative prosjekter noensinne. Snøbyen er ikke bare til for sportslig næringsliv, det er til for alle bedrifter som vil være en del av et levende og inspirerende miljø i stadig bevegelse.

Målet er at Snøbyen skal bli en møteplass og tilby verdiskapende omgivelser for konferanser, arrangementer, messer og ”kick-offs”. Et pulserende sted med spennende tilbud, hvor det er naturlig for bedrifter å invitere både samarbeidspartnere og kunder.

For ordens skyld: Snøbyen skal ikke bare være et sted for høy puls. Det skal også bli et møtested for alle med restauranter, serveringssteder, butikker og ulike kulturtilbud. Ikke minst kommer totalt 2300 nye boliger, i tillegg til alle boligområdene som ligger i nærområdet fra før. Vi skal også ta vare på et historisk miljø – på området Gården i Snøbyen ligger Akershus sin eldste trebygning. Det har bodd folk i området siden 1300-tallet.

Snøballen har begynt å rulle i Snøbyen. Det vil gi et langt og godt liv – og arbeidsliv. 

Les mer om bydelen