snobyen-2

Bærekraft

Kan det være bærekraftig å bygge en bydel rundt en stor innendørs skiarena? Svaret er overraskende nok- ja.

I utviklingen av Snøbyen har vi vært opptatt av bærekraft på flere plan. Det første som skulle på plass var en stor, innendørs skiarena. Fra starten av arbeidet med denne har vi vært opptatt av å utnytte ny teknologi for å sørge for at skiarenaen SNØ skulle bli et plusshus. Skihallen leverer i dag overskuddsenergi ikke bare til resten av Snøbyen, men til store deler av Lørenskog. 


Slik fungerer SNØ

Den letteste måten å forklare hvordan SNØ fungerer er å sammenligne med et kjøleskap. SNØ bruker energi for å lage kulde, og ut fra dette skapes overskuddsenergi. Overskuddsenergien fanges opp i vårt energisenter, foredles og distribueres som fjernvarme i Snøbyen og andre områder i Lørenskog. Vi er stolte av at skiarenaen er et plusshus, og at SNØ faktisk produserer mer energi enn hva det bruker.

Flere veier til bærekraft

I Snøbyen forsker vi på enda flere veier til bærekraft. Som et resultat av den vellykkede satsingen for å gjøre skiarenaen SNØ til et plusshus, ser vi nå også på bruk av solceller og resirkulering av vann som potensielle bærekraftsprosjekter i Snøbyen. 

Folkehelse

Vår visjon om at aktivitet, læring og inspirasjon fører til høyere livskvalitet bygger opp om FN´s bærekraftmål rundt god helse. Når vi sier at livet er best i bevegelse snakker vi både om det fysiske og det mentale. De mange aktivitetene som vil foregå i Snøbyen er skapt for økt livskvalitet for besøkende, beboere og ansatte i bydelen.

Vedlikehold av sportsutstyr


Mange av selskapene i Snøbyen tilbyr tjenester som hjelper aktive både å tilpasse og å forlenge livet på eksisterende sportsutstyr framfor å kjøpe nytt. Swix har opprettet en systue hvor man kan reparere sportstøy. Hos Sport 1 Snø finnes det både sykkelverksted og skiverksted. I skiverkstedet finner man en av markedets mest avanserte slipemaskin. Dermed kan alle som er glade i å være i aktivitet både beholde favorittutstyret sitt litt lenger og spare miljøet for unødige kjøp.