snobyen-2
Logo

Velkommen til en bydel i bevegelse

Logo

Velkommen til en bydel i bevegelse

Norges knutepunkt for et aktivt næringsliv,
innovasjon og inspirasjon

Rett ved stasjonsbyen på Lørenskog etablerer vi verdens første bydel som har som mål å vise at lek, aktivitet, kunnskap og inspirasjon er forutsetninger for et godt liv. Prosjektet blir beskrevet som et av de mest innovative, kommersielle prosjekter som er blitt initiert i Norge noensinne. Snøbyen vil bli et knutepunkt for næringsaktører innen sport og helse som ønsker å utveksle kunnskap og erfaringer. Bydelen vil  by på alt fra nærings- og kunnskapspark til boliger, hotell og butikker, i tillegg til nye og innovative aktivitetskonsepter.

Arkitekturen

Snøbyens utforming hviler på helt spesielle arkitekturpremisser

Skiarenaen SNØ er føyet inn i en stor og slak dalsenkning, omgitt av høydedrag med krappe skrenter. Ut fra disse forutsetningene dannes ideen om en isbre som sakte glir ned dalsenkningen og skyver steiner foran seg. Ved foten av bakken "kalver" breen og blir til store isblokker som ruller videre til de fanges opp av en mur av stiliserte skrenter av stein og tre. Isblokkene er møtesaler, vinterakademi og sportsbutikker, de omsluttende murene er kontorbygg, boliger og hotell.

Næring & kontor

I Snøbyen oppføres ca 25.000 kvm moderne og fleksible kontorarealer med næringsaktivitet på bakkeplan og adgang for publikum. I tillegg kommer flere torg og naturlige samlingspunkter. Disse arealene er beregnet ferdigstilt i 2025.

I 2026 er sjarmerende området rundt Gården planlagt å være på plass. Gården vil være en grønn oase i Snøbyen, og spiseriet Låven blir et naturlig samlingspunkt for ansatte og besøkende.

Allerede etablerte fasiliteter

Norges første skiarena SNØ ble lansert allerede i 2020. I tillegg er den varme sonen på over 13 000 m2 fylt opp med spennende tilbud og gode partnere av Snøporten. Her kan du både handle sportsutstyr og slappe av med et godt måltid.

Ved siden av Skiarenaen SNØ finner du Snøhus 1 og 2, som huser Wang Idrett Ung og Brav. Brav har samlet sine merkevarer Swix, Lundhags, Helsport og Toko under ett tak, og åpnet i november 2021 sin Swix Flagship store i 1. etasje av Snøhus.

Luhrtoppen 2 er vel etablert som nærings- og kontorbygg. Eiendommen har fått sin første publikumsvirksomhet og attraksjon gjennom at trenings- og familiesenteret Sportytude er åpnet. I Q1 2022 åpnet trampolineparken Jumpyard som stod klare til å invitere til høytflyvende aktivitet for barn og voksne.

Fremdrift

Utbyggingen av Snøbyen vil vare i noen år til. I løpet av de neste 5 årene realiserer vi ikke bare et byggeprosjekt, vi utvikler en hel liten by.

Byggene

Er du interessert i ledige lokaler?