SNØ - En skiarena med høyt tak og lave terskler
Starte innenfra og bygge ut
Skiarenaen SNØ var første attraksjon og nybygg som stod helt ferdig i Snøbyen. Den offisielle åpningen var 20. januar 2020 - kun 2 måneder før den nasjonale Covid-19 nedstengningen. Å lansere et helt nytt konsept og destinasjon er krevende i seg selv, men blir enda mer utfordrende med en global pandemi.
-SNØ er et konsept som er nytt for nordmenn. Det å stå på ski innendørs eller å kunne gå på ski på snø om sommeren har jo ikke vært vanlig. Så selv om vi på sett og vis er et skianlegg som Tryvann eller Kvitfjell, er det meste av det vi gjør av aktiviteter ut i markedet annerledes enn andre skianlegg, forklarer Lisa Strøm Pedersen.
-Vi hadde fra starten av en strategi om å jobbe innenfra i nærområdene først og deretter ut i resten av markedet. Med pandemien og følgene av den for oss som bedrift, ble dette enda viktigere, fortsetter hun.
Alle klubber og lag som besøker SNØ vil kunne få et tilbud om lek, om å utvikle kroppsbeherskelsen og utfordre bevegelsesmønstret. SNØ har til tross for vekslende åpningstider som følge av nedstengninger, også rukket å få til mange aktiviteter for barn utenfor klubber og lag de siste 2 årene. Flere med lokalt nedslagsfelt. Eksempler på dette er AKSEL SFO og ulike kurs og camper i alle skoleferier. Med både Vintercamp, Sommercamp og Høstcamp har mange barn fått anledning til å lære seg å stå enten alpint, freeski eller snowboard. Så langt har over 1200 barn og voksne deltatt på camp/kurs hos SNØ!
AKSEL SFO er et samarbeid mellom SNØ, Aksel Lund Svindal (Aksel fondet), skolene, kommunene og Sport 1 Snø. På Aksel SFO kan barna få tilbringe ettermiddagen på SNØ med å lære seg å stå på alpinski med hjelp fra dyktige instruktører. Av og til kommer Aksel innom, og det er jo ekstra stas. Hittil har over 300 barn deltatt. Aksel SFO er et prosjekt som skal videreføres og tilbys til flere skolefritidsordninger i 2022.
Alle de vanlige tersklene for å prøve seg er tatt bort, som for eksempel å måtte investere i dyrt tøy og skipakke, leie seg inn på fjellhotell eller hytte og reise langt avgårde for å prøve noe nytt
De som tror de ikke kan, de må komme til SNØ!
-Vårt mål er å nå ut til mange ulike målgrupper, ikke bare de som har stått på ski i fjellet hele livet, forklarer Lisa Strøm Pedersen.
-Personer som tenker at det å stå på ski er ikke for meg, de som tror de ikke hører hjemme hos oss, er akkurat de vi vil nå. Det er gjerne de som vil oppleve aller mest glede hos oss, fortsetter hun.
SNØ tilbyr noe ingen andre skianlegg kan tilby: nærhet til byene, enkel og kort tilkomstvei både med bil eller med kollektiv transport, tilgang til alt nødvendig skiutstyr for de som ikke har eget, og ikke minst åpent hele året med stabile forhold i bakken.
-Folk kan jo egentlig komme inn dørene i shorts og t-skjorte om de har lyst. Man kan få leie alt av utstyr man trenger til å stå på ski gjennom Sport 1 Snø eller klatreutstyr til isveggen gjennom Mammut. Alle de vanlige tersklene for å prøve seg er tatt bort, som for eksempel å måtte investere i dyrt tøy og skipakke, leie seg inn på fjellhotell eller hytte og reise langt avgårde for å prøve noe nytt, forteller Strøm Pedersen.
Vi tar bort alt det som er skummelt og vanskelig med å delta i fysisk aktivitet, og fokuserer på at våre gjester skal få kjenne mestringsfølelse
Livet er best i bevegelse – med aktiviteter som gjør deg glad!
SNØ har en visjon som er tett knyttet opp mot Snøbyens «Livet er best i bevegelse».
-Vi ønsker å inspirere folk til å bli mer aktive, med aktiviteter som gjør en glad! Du trenger ikke å være en verdensmester, det er viktigere at du kjenner glede og har det gøy hos oss. Vi tar bort alt det som er skummelt og vanskelig med å delta i fysisk aktivitet, og fokuserer på at våre gjester skal få kjenne mestringsfølelse, sier Strøm Pedersen.
SNØ er også en sosial møteplass, med aktiviteter både i skibakken og utenfor som for eksempel SpiseriSnø.
-Vår styrke ligger i det å samle mennesker; familier og venner. SNØ er både trygt og et morsomt sted å være, fortsetter hun.
-De fineste for oss som jobber her er de små historiene hvor vi hører at vi lykkes med dette: når vi hører fra Lilly på 87 år som sier at på SNØ kjenner alle henne igjen og da er det trygt å gå her. Eller Max på 10 år med Asperger som virkelig har funnet sin plass på SNØ fordi vet han nøyaktig hvilke forhold som møter ham, sier Strøm Pedersen.
Nye historier og fine øyeblikk skapes i SNØ hver dag. Ta turen selv, og bli med på aktiviteter som gir glede!