snobyen-2

Gi sportsutstyret nytt liv!

2022-02-03
Livet er best i bevegelse sier vi. Bevegelse, aktivitet, sport og fritid er grunnpilarene som hele Snøbyen er bygget på. Men bruk og kast mentalitet når det gjelder sportsutstyr er dyrt både for den enkelte og miljøet.

Å drive med sport og sportsaktiviteter kan være en betydelig utgift i form av sportsutstyr. For familier kan det være kostbart å kjøpe nytt sportsutstyr til barna ettersom de vokser. Ikke bare er det lite bærekraftig, men det kan også bli en ekstra terskel for å engasjere seg i idrett, og for å holde seg aktiv.  

I Snøbyen er vi opptatt av sosial bærekraft så vel som miljø og bærekraftige byggeprosesser. Derfor har mange av aktørene i Snøbyen tilbud som imøtekommer behovet for å låne eller fikse på brukt utstyr.   

Hvordan ser det ut? For familier som har lyst til å teste langrenn eller alpint, er det unødvendig å kjøpe utstyr. Da kan det lønne seg å leie utstyr til en rimelig pris på Sport 1 Snø istedenfor å kjøpe eget.  

 Flere av våre aktører driver med vedlikehold av utstyr. Tar man godt vare på sportsutstyret sitt lever det lengre, enten til eget bruk eller ved at man kan selge til noen andre som vil få glede av det. Gjenbruk av utstyr er vinn-vinn både for miljø og personlig økonomi. 

I Snøbyen finner du steder for vedlikehold og tilpasning av både ski, skistøvler, sykler, klær og mer. Her er noen eksempler:  

Tar man godt vare på sportsutstyret sitt lever det lengre, enten til eget bruk eller ved at man kan selge til noen andre som vil få glede av det.

Systue hos Swix Flagship Store 

 Hos Swix Flagship Store i Snøbyen finner man et bredt utvalg av kjente merkevarer innen tur- og sportstøy, som Lundhaags, Toko, Swix, og Ulvang.  

 Men hva gjør du dersom sportstøyet har fått en rift eller en glidelås på avveie etter bruk? Visste du at hos Swix åpner de snart en egen systue? Her vil du kunne få hjelp til å fikse på skavanker slik at du kan bruke favorittjakken enda litt lengre!  

Ski- og sykkelverksted på Sport 1 Snø 

Sport 1 Snø ligger inne på SNØ skiarena i Snøbyen over to etasjer. Butikken skiller seg ut fra andre Sport 1 butikker med at de har satset hardt på ekspertkunnskap, tilpasning og reparasjonsutstyr for ulike typer ski og skistøvler, i tillegg til et eget sykkelverksted. 

Ved å slipe, sette på nye kanter og tilpasse kan brukte ski bli som nye igjen. På sykkelverkstedet kan deler byttes ut eller forbedres. Slik forlenges levetiden på sportsutstyret ditt. 

Verksted for bygging av støvler på Atomic Pro Center og Head Pro Center 

På Atomic Pro Center og Head Pro Center finner du egne verksted for bygging av støvler og reparasjon av ski. I tillegg kan man få kursing for godt vedlikehold av ski og skiutstyr.  

Vedlikehold og tilpasning er nøkkelen for at utstyret varer lengre og slik unngår man unødige bruk og kast. Det er bærekraft i praksis!  

Er du interessert i ledige lokaler?